Annons

Dags att värma upp inför den 19:e Kulturnatten

Om exakt en vecka, nästa fredag, är det dags för årets kulturnatt i Landskrona. Det är den nittonde kulturnatten i ordningen vilket innebär att man firar tjugoårsjubileum nästa år.
– Vi kommer ha en låda på museet där man kan lägga förslag på vad man vill ha med på tjugoårsjubileet, säger Emeli Zeilon, kultursekreterare på Fritids- och kulturförvaltningen.
Det kommer vara väldigt mycket musik på årets kulturnatt och nytt för i år är att det kommer finnas en stor scen på kasernplan.
– Det kommer att spela sex olika band där från klockan 19.00 till 22.00, säger Emeli Zeilon.
Även estetprogrammet från Allvar Gullstrandgymnasiet kommer att spela tillsammans med Kulturskolan och man gör det i två halvtimmespass, ett på kasernplan och ett på teaterrestaurangen.
En annan nyhet är att det kommer vara mycket mer konst på årets kulturnatt än det har varit tidigare. På Galleri Gamla Staden är det vernissage för Gunilla Gessle och på Citadellet hålls såväl galleri som  Magnus Larssons ateljé öppet. Glasorama kommer att ha utställningar både inomhus och utomhus om vädret tillåter. Bildelever från estetprogrammet på Allvar Gullstrandgymnasiet har en utställning på Ungdomshuset Nova.
Omtanken Landskrona kommer att stå utanför museet och servera soppa. Där kommer även att finnas lappar att skriva recept på som man vill ska presenteras på deras hemsida och när Landskrona fyller 600 år.
Den holländska internationella poesitävlingen Poem Express, med dikter av 450 Landskronaelever mellan 6 och 12 år, kommer att medverka även i år.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser