Annons

SM-brons i rytmisk gymnastik

I helgen som gått har det varit SM för lag i rytmisk gymnastik i fina Kristianstad Arena och de talangfulla tjejerna i Landskrona Kvinnliga GF kunde glädja sig åt en bronsmedalj.

Lördagens tävling var för juniorer och seniorer. Tre flickor från Landskrona Kvinnliga GF fanns på plats. Alla tre tävlar i juniorklassen och är förstaårs juniorer.

Annons
 

Först ut var Emma Lindahl. Hon gjorde tre fina insatser i sina program med boll, tunnband och band. I boll blev poängen över 19 och så högt har Emma aldrig fått på en nationelltävling.

I grupp två fanns Josefine Olsson och Erika Gustafsson.
Båda gymnasterna gjorde bra insatser med sina grenar boll, tunnband och käglor. Josefine fick över 22 poäng i boll och blev faktiskt tvåa i den grenen.
– Nya kägelprogrammet hade lite missar men godkänt ändå bra för att vara första tillfället på tävlingsgolvet, säger tränare Jenny Engdahl-Petersson.

– Erika gjorde sin jämnaste tävling någonsin trots att veckan har varit tårar och ”tannagnissel” på grund av av en finger som skadats på skolgymnastiken.

Totalt blev det en bronsmedalj i lag- SM. Flickorna och medföljande tränare var jättenöjda. Vann gjorde som väntat Halmstad RG. I seniorklassen hade LKGF inget lag då Wiktoria Matulaniec har slutat, Emma Sandell fortfarande inte är helt återställd efter knäskadan och Claudia Gunnarsson är i USA för studier.
Lag-SM för seniorer vanns av Örnsköldsviks GK.

På söndagen var det dags för ungdomslagen. LKGF hade anmält två lag. Bäst gick det för lag 1 bestående av Olivia Kristensson Nilsson, Wilma Mårtensson och Doruntina Goxhuli. De belade en mycket fin sjunde plats. En prestation som måste nämnas här är Doruntinas fristående, där det blev dagens näst högsta poäng
Lag nummer två hamnade på 17:e plats och där tävlade Anna Lindahl, Bianca Verdes och lilla charmtrollet Julia Olsson som vi varit tvugna att söka speciell dispens för av åldern, då hon egentligen är ett år för ung.

Alla sex flickorna gick in på golvet med självförtroende och vilja. Att sedan inte allt fungerar till 100% för alla är inget att deppa över. Höstens tävlingar har precis startat och det är en lång termin med många tävlingstillfällen, avslutar Jenny Engdahl-Petersson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser