Annons

Långväga studieutbyte

I januari åkte tolv elever och fyra lärare från Enoch Thulingynasiet till skolan Infotep i Dominikanska Republikens huvudstad Santo Domingo på en 16 dagar lång projekt- och utbytesresa. I tisdags förra veckan fortsatte samarbetet mellan skolorna med att tolv elever och tre lärare från Dominikanska Republiken kom till Landskrona. Eleverna kommer alla
från skolan Infotep men från olika utbildningar som till exempel mekaniker och tv-producent.

Under sin vistelse i Landskrona har dom hittills blivit visade runt i staden och jobbat tillsammans med eleverna på Enoch Thulingymnasiet för att se vad som görs på skolan. I veckan ska eleverna från båda skolorna jobba tillsammans i ett projekt som de inte vill avslöja allt för mycket om.
– De ska jobba tillsammans i ett projekt med entreprenöriellt tema där se ska vara kreativa och uppfinningsrika, säger Bo Ståhl, lärare på Enoch Thulingymnasiet.
– Vi har även börjat diskutera hur vi ska fortsätta samarbetet efter detta projekt. Våra mål för framtiden är att vi ska kunna överföra våra kunskaper och teknik, till exempel programmering av applikationer, från Sverige till Dominikanska Republiken. Vi diskuterar också om att starta ett projekt på hälsosidan, säger Bo Ståhl.
Under sin tid i Sverige har eleverna och lärarna från Infotep blivit imponerade.
– Vi hade hört att det skulle vara kallt i Sverige vid denna årstid men det har varit varmt sedan vi kom hit. Människorna här är också väldigt varma och omhändertagande, säger Maira Morla Pineda, chef på Infotep.
Skolorna har väldigt tydliga och klara ambitioner om vad man vill uppnå med samarbetet.
– Vi vill se till att ungdomar får bra utbildning och kan gå ut skolan och klara sig själv och försörja sig, förklarar Maira Morla Pineda.
Samarbetet har gått bra hittills och man vill att det ska fortsätta länge till.
– Det har knutits band som inte är enkla att lösa upp så vi hoppas att samarbetet fortsätter, avslutar Maira Morla Pineda.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser