Annons

Fortsatt minskning av misshandelsbrott

Antalet polisanmälda fall av misshandel utomhus fortsätter att minska i Landskrona. Under första halvåret 2007 fick polisen 183 anmälningar och första halvåret 2011 var siffran nere på 115.
– Det är glädjande att den vikande trenden av våld i offentlig miljö håller i sig, säger Jörgen Petersson, tillförordnad biträdande närpolischef.
– Vi märker också tydligt att det är en betydligt bättre stämning på stan när vi kör runt på helgerna. Det har blivit klart lugnare, säger Jörgen Pettersson

Utvecklingen kan ses som ett resultat av flera åtgärder som vidtagits i samverkan mellan Landskrona stad och polisen i Landskrona. Ökad synlighet genom flera poliser, ambulerande väktare i centrum, målmedveten satsning på en ansvarsfull alkoholservering, ett levande centrum med flera aktörer som fältgrupp, blåjackor, polisens volontärer och nattvandrare.
Det är dock mycket kvar att göra och satsningar kommer att fortsätta.
– Vi är medvetna om att Landskrona, i jämförelse med flera andra orter i motsvarande storlek, har en förhållandevis hög polisanmäld brottslighet och att det krävs uthållighet och långsiktighet för att förändra detta men Landskrona är på rätt väg, menar Mats Persson, säkerhetschef Landskrona stad.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser