Annons

Dramatik med olyckligt slut för hemmakrigarna

De 374 åskådarna som i lördagskväll sökt sig till idrottshallen fick uppleva en svängig och dramatisk seriepremiär. Gästande Visby lyckades hålla rent i slutminuterna från Falcons anstormning och glädjen gick inte att ta miste på hos gotlänningarna efter 6-5 segern .

Falcons har inför årets säsong tappat inte mindre än 14 spelare, lägg därtill en helt ny tränarstab och det är lätt att förstå att laget är tippat att få kämpa med näbbar och klor för att stanna kvar. Serienykomlingen från Allsvenskan norra, Visby, är i år tippade som en segerkandidat i söder.

Annons
 

Skall man döma enbart efter lördagens match så lär det bli en rekordjämn serie.
För trots ett tidigt 0-2 underläge kämpade Falcons tillbaka i matchen och efter två perioder var ställningen 3-3. Den efterlysta klubb- och lagkänslan var på plats. Ledda av lagkapten Rickard Jacobsen offrade sig Falconsspelarna  i det närmaste hänsynslöst. 3-3 målet var dessutom en pärla signerad just Jacobsson, vars skott i bortre krysset var matchens mål.

Drygt halvvägs in i slutperioden kom matchens ”fulaste” mål. Efter en del tråcklande från spännande nyförvärvet Viktor Andersson hamnade bollen framför en sopren Jacob Rubensson som enkelt kunde rulla bollen i mål. Vändning och publiken började så smått vädra en skräll.

Möjligen började åter premiärnerverna göra sig påminda. Hemmalaget vågade inte längre spela runt och tittade mer på boll än markerade spelare, något som ledde till att gästerna kunde avsluta med att göra två snabba mål. Trots en rejäl forcering sista två minuterna då man även chansade med att ta ut målvakten och Fredrik Glans har ett praktskott i hjälmen på Visbys målvakt så blir det premiärförlust för Falcons.

Tur och otur brukar jämna ut sig och är inställningen bara densamma så har landskronaborna en trevlig innebandysäsong att se fram emot i idrottshallen.

Talangfulle 18-årigen Robin Blixt kan bli ett utropstecken i årets upplaga av ”hemvävda” Falcons. FOTO: ULF BJARKE.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser