Annons

PR för stans skolor på biblioteksmässan

Igår talade utbildningsförvaltningens chef Tomas Johansson på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg samt var på plats i Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) utställningsmonter.
– Med tanke på den hårda konkurrensen på mässan så tycker jag att uppslutningen var god. Ett 90-tal personer, mest skolfolk, fanns på plats och tog del av våra satsningar som vi gör på lärarna, berättar han.

Utöver att torgföra Landskronas ännu så länge unika modell med lönesatsning på den 20 procent av lärarna som bidrar mest till skolans utveckling samt berätta vad det innebär för de arbetslag som väljer att utöka  sin reglering av arbetstiden, ser Tomas Johansson fler fördelar med att delta på mässan.
– Ur framtida rekryteringshänseende kan det vara bra att synas ute och berätta vilken framåt kommun vi är. Lärarkåren har en sådan åldersstruktur att många snart går i pension. Skåne är ett attraktivt landskap och om vi då redan har ett hört talas om oss, ökar våra chanser. Exempelvis är det redan idag stor konkurrens om matte- och NO-lärare, avslutar Tomas Johansson.

Annons
 

Läs mer: Vissa av stans lärare lyfts fram på mässa

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser