Annons

Nya venfärjan döps till m/s Uraniborg

Under sommaren har en namntävling pågått där de som har velat har kunnat skicka in förslag på vad Ven-Trafikens nya fartyg ska heta. Kreativiteten och intresset visade sig vara stort då det inkom hela
265 röster som fördelade sig på 150 olika namnförslag.

Det förslag som valdes av Ven-Trafikens styrelse är m/s Uraniborg.

Annons
 

– Namnet förenar det nya fartyget med såväl Ven som Ven-Trafikens andra fartyg m/s Stjerneborg och m/s Norreborg, skriver bolagets marknadsansvarige Frida Friberg i ett pressmeddelande på tisdagseftermiddagen.

Uraniborg var Tycho Brahes kombinerade slott och observatorium på Ven som uppfördes år 1576. Idag finns dock inget kvar förutom spår av de vallar som omslöt Uraniborg liksom konturerna av huvudbyggnaden.

De tävlingsdeltagare som föreslog m/s Uraniborg angav mycket lika motiveringar till varför fartyget ska heta så och det kommer att ske en lottning mellan dessa bidrag.
– Vem som blir den lyckliga vinnaren av en resa till Köpenhamn meddelar vi senare, avslutar Frida Friberg.

Som vi tidigare berättat har bygget av Ven-Trafikens nya fartyg kommit en bra bit på vägen. Fartygsskrovet har färdigställts i polska Gdynia och har bogserats till danska Hvide Sande där fartyget ska utrustas. Arbetet är omfattande och leveransen av fartyget till Ven-Trafiken är beräknad till sommaren 2012.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser