Annons

Debut i Allskånskan för LS

Under måndagskvällen simmades Allskånskans första deltävling och Landskrona Simsällskap hade för första gången ett lag med som deltog i Staffanstorp. Tävlingen består av två deltävlingar på flera olika arrangörsorter. Resultaten rapporteras in centralt och därefter räknas poängen ihop från alla lag som deltagit.

Efter två deltävlingar går dom åtta bästa lagen vidare till finalen som i år simmas i Malmö. Varje deltagare får endast delta i två lopp per deltävling.

Annons
 

Landskrona Simsällskap deltog för första gången i Allskånskan och hade med sig ett ungt och orutinerat lag. Första deltävlingen för LS arrangerades av SK Triton från Staffanstorp och båda lagen hade flera duktiga simmare i vattnet.
Triton som har som mål att ta sig till final var klart bättre totalt men LS-simmarna hade flera bra lopp.
Adam Schön-Svensson, -91, såg till att ta täten på första grenen 400m frisim. Han vann den komfortabelt på godkända 4.21.46. Adam gjorde även bra ifrån sig på 50m ryggsim där han blev tvåa med tiden 30.36.
Även Lovisa Klarén, -92, vann ett lopp när hon var först i mål på 100m fjärilsim på 1.06.32. På samma distans var klubbkamraten Caroline Andersson-Ekström, -94, tvåa på 1.09.24. Lovisa simmade även hem en andraplats på 50m ryggsim.
Säsongens nyförvärv Clara Vater, -97, simmade hem 100m medley på personliga rekordet 1.14.38 och var tvåa på 200m ryggsim med fina 2.29.53.
Utöver dessa gjorde den 14 simmare stora truppen riktigt bra resultat med flera fina prestationer. Flera personliga rekord och bra noteringar på många distanser.
– Nu laddar vi om till hemmamötet i Landskrona den 24:e oktober, avslutar chefstränare Alexander Ström sin i vanlig ordning utmärkta rapport.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser