Annons

Tungt avhopp från fullmäktige

Med omedelbar verkan lämnar Mats Wilhelmsson sitt uppdrag som ledamot i fullmäktige.

Det var i december ifjol som folkpartisten Mats Wilhelmsson avböjde posten som 1:e vice ordförande i kommunfullmäktige och samtidigt lämnade samtliga sina politiska uppdrag utom då ledamotsplatsen i fullmäktige, vilken han sagt upp idag.
Det är ingen hemlighet att grunden då var planerna för Landskronahem och visst kan man säga att det fortfarande hänger kvar, säger Mats Wilhelmsson och tillägger.
– Det hela bottnar i att jag inte längre känner att jag kan engagera mig.

Annons
 

– Jag kände tidigare att vi var ett riktigt järngäng men så känns det inte länge och då är det bättre att lämna över till andra krafter, säger Mats Wilhelmsson som inte vill peka ut någon enskild person eller ytterligare händelse men medger samtidigt att avhoppet dock kan tolkas som en stark markering.
– Det blir inte alltid som man tänkt sig. Redan i vintras funderade jag på att hoppa av även som ledamot i fullmäktige. Samtidigt kände jag ett ansvar, då det var många som kryssat mig på valsedlarna. Tyvärr kan jag inte tillgodose deras intressen, utan väljer nu att hoppa av.

Det är alltså Treklöverns planer på att omvandla Landskronahem från ett traditionellt förvaltningsbolag till ett huvudinstrument för stadsdelen Östers omvandling som blev droppen för Mats Wilhelmsson. Bostadsbolagets tidigare ordförande Jac Nepréus (FP) hoppade av sina politiska uppdrag i somras. Han har dock inte uttryckt så tydliga skäl till sitt avhopp utan menade att ”andra prioriteringar för tillfället”, var orsaken till hans avhopp.

Vad Landskrona Direkt kan utröna är det nu 17:e namnet på folkpartiets valsedel, studie- och yrkesvägledaren Annica Egvärn som även sitter i fritidsnämnden som får frågan om hon kan tänka sig en ordinarie plats i fullmäktige.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser