Annons

Knarkets arbetsgolv

Tisdagen den 27 september kl 19 kommer författaren och journalisten Magnus Linton till Landskrona stadsbibliotek och föreläser om ”Knarkets arbetsgolv”.

De senaste åren har kokainet tagit klivet från Stureplan till Skövde; överklassdrogen har blivit svennedrogen. Men hur ser villkoren ut för dem som jobbar på det illegala arbetsgolvet i denna miljardindustri?
I Colombia produceras 70 procent av allt kokain som konsumeras i världen och det är här fattiga kokabönder fördrivs av krigets parter. Det är här kokainlabben kantar floderna och var och varannan dag sprängs av USA-finansierade elitstyrkor i det globala ”kriget mot narkotikan”.
Magnus Linton är reporter och författare till böckerna Veganerna, Americanos, Kött på flykt och Cocaína. Han rapporterar för svenska medier om Latinamerika.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser