Annons

Hederskultur på biblioteket

På lördag diskuteras det hederskultur på Landskrona Stadsbibliotek. Klockan 10.30 föreläser beteendevetaren och psykologen Lena Persson om hederskultur och klockan 12.00 kommer författaren Arkan Asaad och berättar om sin roman Stjärnlösa nätter. I romanen får vi ta del av hederskultur från en ung mans egna erfarenheter. Arkan Asaad blev själv bortgift mot sin vilja med en kusin från Irak. Arkans program sker på kurdiska och svenska.

Fakta:
Arkan Asaad föddes 1980 i den kurdiska delen av norra Irak. 1984 flyttade familjen till Sverige. Asaad är flerfaldig svensk mästare i taekwondo och jobbar idag som ungdomstränare i nämnda sport. Han har även gått Stockholms filmskola och jobbat med radio i P3.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser