Annons

VM-roddare imponerades av faciliteterna

Den gångna helgen deltog Landskrona Roddklubbs Bengt Nilsson tillsammans med över 3000 andra entusiastiska roddare i FISA Masters 2011 (Veteran-VM) i Poznan i Polen. Tävlingen för all världens masterroddare har blivit ett jättearrangemang och hade deltagare från 37 länder. Sverige hade sin största trupp någonsin med över 40 roddare som ställde upp i 65 lopp.

De första två tävlingsdagarna bjöd på en kraftig medvind och mulet väder. Här rodde Bengt singel i klassen för 55-60 år och kom in på en tredje plats i sitt heat efter tjecken Slama och dansken Bendtsen. Sammanlagt hade han tionde bästa tid av 73 roddare.

Annons
 

Den sista tävlingsdagen ställde Bengt Nilsson upp i fyrsculler tillsammans med Per Ekström från Malmö samt Christer Corneliusson och Jan Andersson från Kungälv. Även här blev det en tredjeplats vilket får anses godkänt med bara fyra träningstillfällen inför tävlingen. Två tyska lag kom före svenskarna.

Poznan har en imponerande rodd- och kanotanläggning i sin konstgjorda sjö och fritidsanläggning Malta. Faciliteterna med serveringar, läktare, TV-skärmar med mera går långt utöver vad de nordiska roddarna annars är vana vid. Det är tydligt att roddsporten är så mycket större och bredare på kontinenten och i andra världsdelar. Med nybildade Svenska Masters Roddförening är förhoppningen att svensk bredd också ska kunna öka och därmed underlätta för ungdomar och elit att slå sig fram internationellt, hoppas och tror Bengt Nilsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser