Annons

Nästa etablering på KronanSpaden i jorden i höst

På Kronanområdet är det tänkt att ett forskningscenter där landets bästa utvecklingsmiljö för framtidens livsmedel ska skapas. Enligt programförklaringen ska Landskrona Innovationscenter, LINC, bli en mötesplats för forskning och företag. Dessutom ska entreprenörer stödjas och centret bidra till utvecklingen av god, hälsosam och miljövänlig mat. Första spadtaget är tänkt att tas i höst och den första etappen ska stå klar för inflyttning hösten 2012. Än saknas dock så väl markköp som bygglov för projektet.
– Allt skrider så sakta framåt, utlovar verksamhetsansvarige Mats-Ola Kindstedt som hoppas hinna ta ett första spadtag under hösten.
Det är mycket som ska falla på plats innan dess men jag hoppas vi kan inviga pilothallen under nästa höst, säger han och syftar på den försökshall på cirka 200 kvm, med en takhöjd på 7 meter där olika livsmedel kommer att kunna processas och testas fram.
– Runt hallen byggs lab- och kontorslokaler samt konferensrum med mera. Vi räknar inledningsvis med att kunna erbjuda 60 arbetsplatser.
På Kronan finns idag tre livsmedelsföretag, Stefan Pålsson AB som bland annat förädlar och säljer lax, Oatley som producerar vegetabiliska mejeriprodukter samt Santa Marias tortillafabrik.

En tanke med Linc är att när ett företag och projekt når kommersiell fas, ska de kunna erbjudas andra lokaler inom företagsområdet Kronan,

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser