Annons

Möjlig ljusning i sikte på Smeden

Under sommaren 2007 uppfördes de första av 17 radhus med gatuhuskaraktär på kvarteret Smeden.  Meningen var att det sammanlagt skulle byggas 35 hus i kvarteret men en lågkonjunktur, möjligen i kombination med en ovant hög prisbild på villor i Landskrona, kom emellan och gjorde att endast hälften av de planerade husen såldes och byggdes.
Fyra år senare vittnar området om halvfärdighet. Här och var syns förberedelser för kommande hus men inget tycks hända.

Långt framskridna planer fanns på ett trygghetsboende där boendeformen liknades vid ett mellanting mellan hyresrätter och bostadsrätter.
– Bolaget som drev detta har dragit sig ur och just nu ritar Götenehus, vilka var först på plats,  på hur området kan färdigställas, säger stadsbyggnadsförvaltningens chef Per Fredrik von Platen.

Annons
 

Ett besked som möjligen kan glädja de boende i kvarteret. Då dessa har irriterats över det låga intresset som funnits för att ro projektet i land och som nu också bildat en samfällighetsförening för att genom denna sätta press på kommun och byggherrar.

Om marknaden finns, så hoppas jag på byggstart till våren, säger projektutvecklare Petter Svensson vid Götenehus vilka åter äger byggrätterna.
Vi försöker rita på något som kan fungera, säger han och räknar med att en revidering av bygglovet inte kommer att göras förrän tidigast i december.
Husen man nu tänker sig, ändrar inte nämnvärt i karaktär eller i antal från det ursprungliga planen.
–  Nu kom dock en ny lågkonjunktur snabbare än vi räknat med så allt är avhäng efterfrågan, avslutar Petter Svensson.


Längs Timmermansgatan gapar husgrunderna tomma och ogräset tillåts växa högt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser