Annons

Jonas Bergh – vad gör du nu för tiden?

Han har bloggat i nära nog sex år och i veckan gjorde han sitt åttahundrade inlägg.  Nu följer vi bara sporadiskt med i bloggvärlden och för att få en resumé bad vi författaren Jonas Bergh vara vår gäst i serien ”Vad gör du nu för tiden?”.
– Förutom att jag är i en övergångsperiod, att byta havsbad mot bassängbad, så håller jag på med lite olika saker. Framför allt ska jag slutföra den tredje och sista delen i min trilogi om människor från Landskrona, berättar Jonas Bergh.

De andra två böckerna är Och fortsätta vidare bort, samt En sång för Sonny och Karola.
– Arbetet med boken som handlar om en kille som heter Pange och växer upp kring Rönneberga har dragit ut på tiden men jag hoppas att den ska kunna komma ut nästa höst. Det är ibland ganska bökigt att få ihop skrivtid och ekonomi när man är en sorts frilansskribent/föredragshållare och författare. Jag har tidigare jobbat som skrivpedagog med unga människor. Det finns en del tendenser i samhället som gör det svårare att få loss pengar till projekt som borde vara självklara, till exempel just det att jobba kreativt med mer eller mindre vilsna och missförstådda ungdomar.

Annons
 

Jonas Bergh och familjen har slagit ner bopålarna i Limhamn.
– Med min äldsta dotter som rådgivare skriver jag en barnbok om en önskad häst och allergi, cowboys och cowgirls, som ska bli färdig under hösten.

En del återvinning står också på tur.
– Senare i år eller i början av nästa år ska min debutroman (Jag kan lova att det aldrig blir som i filmerna du älskar) från 1998 komma ut på nytt samtidigt som en sorts deckarroman, eller antideckare, i tre delar, säger Jonas och berättar att det rör sig om de i HD tidigare publicerade
Mord i Borstahusen och Mord på Möllevången samt novellsamlingen Till Killor with love som kommer i andra versioner.

 
Greppet om hemstaden släpper han inte.
– Fotografen Thomas H Johnsson och jag filar på ett storartat projekt inför Landskronas födelsedagsår 2013, men det är ännu inte klart med finansiering, så vi får helt enkelt se vad som händer.

Avslutningsvis säger han det som alltid gör oss gröna av avund.
Två eller tre gånger i månaden försöker jag åka till Köpenhamn för att skriva och läsa i en annan miljö, som en sorts kortare arbetssemester, det brukar vara mycket givande.

Läs mer: Jonas blogg

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser