Annons

Tufft derby väntar Bois

Imorgon är det dags för höstens Skånederby i Superettan. Klockan 19.20 på fredagskvällen blåser Bojan Pandzic igång matchen mellan hemmalaget Ängelholms FF och Landskrona Bois. Klart är att Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani missar matchen efter den lårskada han ådrog sig senast då Bois besegrade Jönköping med 1-0 i måndags.

En som spelat i Bois i många år men känner fler spelare i Ängelholm är Håkan Söderstjerna.
– I Bois är det egentligen bara Linus Malmqvist som jag spelat med men i Ängelholm är det en handfull spelare jag känner förutom tränare Joakim Persson, säger Håkan Söderstjerna till Direkten och berättar om sina funderingar kring derbyt.
– För första gången är det Ängelholm som är favoriter och även det bättre laget och hur konstigt det än kan låta så tror jag att det gynnar Bois. Men det gäller för de randiga att inte släppa in något imorgon. Jag tippar faktiskt att matchen slutar oavgjort, 0-0.

Annons
 

En som hoppas på seger är Linus Malmqvist.
– Det är kul med derby och extra kul att möta gamla lagkamrater. Det brukar bli täta och bra matcher men det är inget snack. Vi kommer att gå för tre pinnar, säger lagkaptenen.

Tabelläget visar att Bois inför matchen ligger på kvalplats nedåt. Det är dock inte mer än tre poäng upp till sjundeplatsen som innehas av Ljungskile. Det lutar alltså åt att det blir en oerhört tät avslutning mellan flera lag om vem som ska kvalspela för att hålla sig kvar och vilka som slipper de ödestyngda kvalmatcherna.

För er som inte har möjlighet att se derbyt på plats kan vi informera om att matchen visas på TV4 Sport.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser