Annons

Gröna platser på Kulturarvsdagen

På söndag uppmärksammas Kulturarvsdagen, som i år har temat ”Gröna platser” på olika sätt i kommunen.

Den som har lust kan följa med på en timmes vandring i historiska spår och botaniska upplevelser i två av Landskronas centrala parker, Teaterparken och Stadsparken. Parkerna har präglats av olika stilideal under olika tidsperioder, i parkerna finns tydliga spår efter omvälvande händelser i stadens historia. Samling utanför museet kl.13.00 för den som känner sig manad.

Annons
 

Klockan 15 blir det sedan en promenad genom Citadellets koloniområde.
Landskrona är landets kolonitätaste stad, och Citadellets koloniområde är Sveriges äldsta med prunkande trädgårdar och kolonistugor från förra sekelskiftet. Här kan man följa med på en vandring i området och upplev platsens odlar- och snickarglädje. Även denna tur beräknas ta en timme och samling sker utanför museet.

På Ven hålls Nämndemansgården öppen dagen till ära.
– Gården öppnar klockan 9.30. Vi visar gården och dess utställningar. Under dagen visas bildspel , förevisning av skomakarverkstaden, en titt på vår vackra trädgård är ett måste. Hela dagen visas urklipp, foto och för första gången Lennart Peterssons utskrivna intervjuer från 1997 med äldre Venbor, meddelar Lena Dein, sekreterare i Hvens hembygdsförening.
På plats kommer även Inger Palmstierna och Arne Lundvall att tala om Gröna platser på den gröna ön, klockan 11 och 13.30.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser