Annons

Årets mästare i papegoyeskjutning korade

Lördagen den 20 augusti ordnade S:t Knuts Gille i Landskrona för 27:e gången den årliga Papegoyeskjutningen vid Landskrona Citadell. I strålande solsken samlades ett 100-tal Gillesmedlemmar med gäster på borggården för att i samlad tropp bege sig till Bastion Wrangel och de resta tälten där skjuttävling med pil och båge väntade.

Liksom Knutsgillet, har Papegoyeskjutningen anor från medeltiden då målen var levande fåglar. Numera har tävlingen betydligt fredligare förtecken och genomförs med målade fåglar som måltavlor. Vanan att hantera båge och pil är inte heller riktigt vad den var under medeltiden. Men, stämningen var som alltid på topp och efter väl genomförd tävling och riktigt imponerande poäng kunde så årets Fågelkung Leif Persson och Fågeldrottning Karin Bergöö koras.

Annons
 

För dagen anmodad klädsel inkluderade som vanligt huvudbonad och värdig segrare i den ärofyllda hattävlingen blev Monica Sandell med sin egenhändigt tillverkade skapelse.

Slutligen avnjöts buffé och dans, alltmedan mörkret sänkte sig över Bastion Wrangel.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser