Annons

Örenäs i händelsernas centrum

Örenäs slott har sannerligen stått i händelsernas centrum de senaste dagarna. Musikkändisar och världspolitiker har sedan i söndags i en strid ström åkt på vägen från Glumslöv ner mot slottet.

Samtidigt som Idol körde igång en ny säsong på TV4 så befann sig musikproducenten  och den välkände jurymedlemmen, Anders Bagge, på slottet strax utanför Glumslöv för att smyglansera Dreamhill Academy.
Meningen är att i skapa en ny form av musikakademi som i grunden förändra förutsättningarna för framtidens musikproducenter och låtskrivare, heter det i programförklaringen.
– Har du ett brinnande intresse för musiken och en tro på att du är Sveriges nästa låtskrivare och musikproducent, ansök till Dreamhill Academy. Dreamhill är ett uttryck för att drömmar kan förverkligas om man har kraften att bemästra de hinder som man behöver för att de ska bli verklighet, skriver Anders Bagge på företaget hemsida.
Meningen är att någon gång efter nyår ha skolan på plats och att låtskrivartalangerna som antas kommer att utbildas under ett halvår.
Möjligen kommer utbildningen och därmed slottet och de fina omgivningarna att exponeras i något TV-format, då det enligt uppgift i flera medier pågår förhandlingar.
Det enda rykte som Landskrona Direkt med säkerhet hört är att Carola  missade planet ner från Stockholm för delta vid söndagskvällens vip-fest.

Annons
 

Lagom till att festdeltagarna började inta hotellfrukosten i måndags så fylldes Örenäs av utrikesministrarna från sex afrikanska länder och höga företrädare för ytterligare tre allt under  ett  värdskap av Sveriges utrikesminister Carl Bildt (M). På plats var även  handelsminister Ewa Björling (M)  och biståndsminister Gunilla Carlsson (M).

På det informella utrikesministermötet stod ekonomiska frågor i centrum men det diskuterades även frihet på nätet, demokrati och statsbyggnad samt andra aktuella frågor.
– En gång i världen var relationen mellan Norden och Afrika mest en fråga om bistånd. Så är det inte längre. Vårt bistånd är fortfarande både viktigt och uppskattat. Inte tu tal om den saken. Men nu är relationen mycket bredare, skriver Carl Bildt bland annat på sin blogg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser