Annons

Hjälpsändningarna – en tradition som består

I runda svängar har ett 40-tal hjälpsändningar utgått från källarlokalerna på Koppargården. Idag var det dags igen.

Elsa Kittel ägnade många år av sitt liv åt hjälpsändningar till behövande och för detta hedrades hon också av Landskrona kommun, som 1998 tilldelade henne en guldmedalj för det osjälviska arbetet.  I  maj 2009 gick eldsjälen bort, men verksamheten som hon startade  fortsätter oförtrutet.

Annons
 

I morse lastades åter en i raden av hjälpsändning till Lettland. Ett 20-tal personer från bland andra Lionsklubbarna i Löddeköpinge, Saxtorp och Citadella var till stor hjälp när den 80 kbm stora trailern fylldes med runt  850 lådor innehållande kläder, skor, husgeråd, leksaker, skolmaterial och mycket annat.

Gun Andersson, huvudansvarig för insamlingsverksamheten, reser nu tillsammans med två medarbetare till Lettland för att vara med vid avlastningen hos mottagarorganisationen Mission Pakapieni i Tukums. Under en vecka följer man verksamheten på plats genom besök hos behövande familjer och institutioner, som alla får ta del av det som givmilda människor här har skänkt.  

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser