Annons

Asmundtorparna minglade

Roger Gustafsson kunde på söndagen summera en riktigt trevlig helg.
Ja, vad ska man säga. Rekordförsäljning på Kupan på lördagen och sen utsågs jag till ”Årets Asmundtorpare” på söndagen. Det är inte utan att jag känner mig lite stolt, säger han och ler stort.

Roger Gustafsson är en eldsjäl inte enbart inom Röda Korset utan också en profil och entusiast i Asmundtorp. Han är initiativtagare till nattvandrarna i byn och har även sålt julgranar i 20 års tid där överskottet oavkortat gått till Röda Korset.
– Det är till och med så att jag har kunder från Landskrona som kör ut och handlar av oss men så är granarna av toppenkvalité och huggna veckan innan.

Annons
 

Under söndagen gick Roger Gustafsson runt bland flanerande Asmundtorpare med insamlingsbössorna i högsta hugg och samlade in medel åt svältkatastrofens offer på afrikas horn.
– Asmundtorpsdagen eller om man så vill Hemvändaredagen betyder mycket för oss här i byn. Man flanerar runt och alltid träffar man någon som man inte pratat med på ett tag och sen blir det en god middag tillsammans utanför affären. Det är trivsamt, menar Roger Gustafsson.

Lite extra stolt känner sig Årets Asmundtorpare för initiativet till den cykelväg som snart förbinder byn med Landskrona.
– Den har vi kämpat för i tio år.

Besökare på hemvändardagen kunde även titta in i Lindqvist smedja, avnjuta en musikgudstjänst på torget, träffa scouter och se vad byns företagare hade att erbjuda, barnen kunde fiska godis och alla kunde avnjuta grillat utanför affären och Spice Duo från scen.


Trädgårdskonst är på modet.


Musikgudtjänst och information om Herbalife var bara två av många programpunkter man kunde ta del av under söndagen.


Populärast bland barn och ungdomar var fiskedammen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser