Annons

Spännande höst väntar Csaba och ”21”

Filmaren Csaba Bene Perlenberg kan knappt sitta still. Och när han gör det, exempelvis på pendeltåget så författar han pressmeddelande om den spännande höst som väntar honom och där hans senaste film väntas få mycket uppmärksamhet.

Den 28 minuter långa novellfilmen “21”, som helt är inspelad i och kring Pumphuset i Borstahusen är nominerad till inte mindre än fem priser vid The Clearwater Film & Music Film Festival, 22-25 september, i Florida, USA.

Annons
 

Filmen som tidigt i våras förhandsvisades för en entusiastisk publik på Röda Kvarn i Helsingborg var tänkt att ha världspremiär under filmfestivalen i Florida.
– Världspremiär blir tidigarelagd och sker vid vid Pentedatillo Film Festival i Italien den 16-18 september. Där är den dessutom nominerad till Bästa Film i kategorin “Youth” i den unika filmfestivalen där filmerna projiceras direkt på en bergsvägg, säger filmens regissör Csaba Bene Perlenberg glädjestrålande.

Filmen har även tagits ut för visning vid Helsinki International Film Festival och är med på listan över utvalda filmer vid Okanagan Film Festival i Kanada i slutet av september.
– Filmen kommer dock tyvärr inte att visas i Kanada eftersom festivalen endast har råd att visa de nominerade filmerna i festivalens priskategorier, förklarar Csaba Bene Perlenberg.

Vid Clearwater är filmen nominerad i kategorierna Bästa Kortfilm, Bästa Regissör (Csaba Bene Perlenberg), Bästa Skådespelerska (Karin Bertling), Bästa Skådespelare (Mattias Malmgren) och Bästa Filmmusik (TomShike).

– Detta är så sjukt roligt! menar Csaba Bene Perlenberg och fortsätter ödmjukt.
– Det roligaste är att både Karin, Mattias och Tom blir uppmärksammade för sina enorma insatser. Karin har vid sina 70 plus mer energi i sitt ena lillfinger än vad jag någonsin har haft i hela min kropp. Det är oerhört inspirerande att arbeta med henne.
Och att Tom, som lagt ner nästan lika mycket tid på filmen som jag, blir erkänd för sin enormt genomarbetade musik är väldigt, väldigt välförtjänt. Tom har gett vår film ett väldigt klassiskt, episkt “sound”, och jag är väldigt glad för både hans och Karins skull.

Landskronas filmiska omgivning och ljus
Nu återstår och se om Csaba Bene Perlenberg får utöka samlingen i prisskåpet som redan innehåller utmärkelser för bland annat dramat, den tragiskt vackra, ”Väsenpumpen”inspelad på Järavallen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser