Annons

Röda Korset inviger nya lokaler- Samlar in pengar till Afrikas horn

Röda Korsets lokalavdelning i Landskrona sökte länge med ljus och lykta efter en ny lokal och på lördag är det officiell invigning i den så kallade Venuslokalen på Föreningsgatan 88-90.
– Det är många timmars arbete av många ideella krafter som har gjort detta möjligt, säger Sylva Rampe, ordförande i Röda Korsets Landskronakrets när hon visar Direkten runt bland second handkläder och andra prylar som ska säljas.
– Vi slår upp portarna på lördag och förhoppningsvis kommer det mycket folk. De pengar som kommer in under dagen kommer att gå till de behövande på Afrikas Horn, förklarar ordföranden.

– Den fattigdom och misär vi ser där nere är ofattbar. Därför känns det helt naturligt, säger Roger Gustavsson, en av kretsens många eldsjälar.
– Förutom att vi kommer att ha öppet i våra nya lokaler så kommer vi att samla in pengar på stan, säger Roger Gustavsson och berättar om att den kortläsare man numera har har ökat intäkterna.
När jag tar fram kortläsaren så rotar man lite djupare i fickorna och då dyker det allt som oftast upp en slant, säger Roger Gustavsson och fyrar av ett brett leende.

Annons
 

Kupan, som Röda Korsets lokal heter, har öppet onsdagar klockan 12.30 till 16.00 samt på lördagar mellan 13.00 och 16.00.
Mer information om den lokala avdelningen eller hur du stöder deras arbete hittar du på www. redcross.landskrona.net.


Nej, någon loppis vill Röda Korset inte kalla sin försäljning. Second hand ska det vara då varorna håller högre kvalité. Priserna är däremot i fyndklass eller vad sägs om 30 kronor för ett par sjysta skor.


Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) passade på att titta förbi och lyckönskade Röda Korset till den nya lokalen.

Läs mer: Ge bidrag med kort

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser