Annons

Nya stafflier på museet

Landskrona museum har fått motta en gåva på 20 000 kronor  av Lion Citadella. För pengarna har museet inhandlat 25 nya stafflier till Ateljé Nell. Och på söndag inbjuds det till stillebenmålning och mingel i ateljén tillsammans med bidragsgivaren.
– Dessutom räckte pengarna till 25 fältstafflier, 100 palettknivar och en mängd penslar, säger Annelie Oxenstierna, museilektor med ansvar för museets pedagogiska program.
– Vi hoppas naturligtvis att detta kan leda till att Ateljé Nell kan bli en naturlig samlingsplats för ungdomar, säger Lion Citadellas president Kerstin Stråmark Johansen.
– Det ligger i vårt engagemang att skänka cirka en tredjedel av vårt överskott till lokala projekt för ungdomar, berättar Ingrid Jacobsson som är en av de  33 entusiastiska medlemmarna i sällskapet.

Pengarna som skänks, får Lion Citadella in genom att bland annat arrangera ”Sköna söndag” på Folkets hus samt det årliga luciafirandet tillsammans med Landskrona Lions i Sofia Albertina.
– Dessutom har vi loppisar på Dammhagskolan och på lördag är det dags igen mellan klockan 9-13, säger Kerstin Stråmark Johansen.

Annons
 

Att det blev material för målning som museet använde det skänkta bidraget till glädjer ”Citadellorna”.
– Just att stimulera kreativiteten hos barn och unga är väldigt viktig och något jag tror blir allt viktigare i framtiden, avslutar Kerstin Stråmark Johansen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser