Annons

Lokal julkalender på nätet 2012

Idéerna fanns i tid och energin flödade. Tanken om en lokal julkalender på Internet gick från ord till handling. Några resurser för att bli klara till kommande jul fanns dock inte. Därför satsar nu Landskronaföretaget Actionstudios på att ha den klar till julen 2012. Synopsen är klar och nu börjar grovarbetet.
– Lördagen den 24 september kommer vi att genomföra casting för de nio största rollerna i vår kommande julkalender. Castingen kommer att ske i form av audition där varje ansökande får fem minuter att läsa upp ett intränat stycke av vårt manus. Vi kommer sedan att gallra och välja ut de som vi tycker passar bäst till respektive roll, säger regissören Sebastian Swärd.

Handlingen kommer att vara klassisk.
– Utan att avslöja för mycket så handlar det om att tomten försvinner spårlöst och några barn upptäcker detta och försöker hitta honom, säger Martin Larsson som är producent.
– Där finns även med en skurk samt några politiska figurer med namn som påminner om verkliga lokalpolitiker. Det är mycket glimten i ögat, säger manusförfattare Patrik Andersson.

Annons
 

Projektet är budgeterat att kosta cirka 500 000 kronor men än så länge har Actionstudios endast fått in 25 000 kronor i reda pengar. Att julkalendern blir av råder det dock ingen tvekan om enligt Sebastian Swärd.
– Finansieringen sker dels genom annonsörer och här har flera kontakter tagits, dels genom så kallad crowdfounding och dels genom bidrag. Vi har än så länge fått 25000 kronor av Fritid- & kulturförvaltningen och har även sökt fler bidrag från kommunen som vi hoppas att vi ska få. Vi väntar på besked. Dessutom har vi sökt pengar hos Region Skåne.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser