Annons

Internationell bowlstävling

För tredje året i rad har Svenska Bowlsförbundet inbjudit de bästa spelarna från Sverige till en  tävling för tremannalag på Curla.nu:s anläggning i Landskrona.
– Tävlingen är öppen för alla så det kommer också spelare från Belgien och Norge som skall tampas mot de svenska spelarna i Short Mat Bowls, meddelas i ett pressmeddelande.

Turneringen har gratis entré och börjar klockan 9.15 på lördag den 3 september och finalen spelas sedan på söndagseftermiddagen.

Annons
 

Tävlingen ingår i ”the Swedish Bowlstour”. Touren har fyra deltävlingar där varje disciplin har sin tävling. I Landskrona tävlas det i lag om tre spelare.

Tävlingen inleder årets säsong och avslutas med världsmästerskapen Ballymoney på Nordirland i mars 2012. Sverige skall ställa upp med fullt lag om 20 spelare och därför är tävlingen viktig för många att samla rankingpoäng.

Bowls är en sport som startade på 1200-talet i England. Numera är sporten utspridd över hela världen och är en mycket populär utomhussport i Australien, Asien, Sydafrika, Canada och på de Brittiska öarna.
Ursprungsformatet av bowls spelas på en mycket kortklippt gräsbana där sporten spelas på längder upp till 45 meter. Denna tävling gäller inomhus varianten Short mat bowls som spelas på mattor om cirka 14 meters längd.

Sporten har stora likheter med Curling och spelas idag i Sverige av alla åldrar oberoende av kön eller funktionshinder.
– Förhoppningar finns att det skall bildas en eller flera klubbar av skåningar som är intresserade av en sport som endast kräver lite bollkänsla, mental styrka och lite sinne för strategi. Så alla som är intresserade är välkomna att kika på lite tävling när de bästa är igång för att sedan pröva på själv hos Curla.nu, avslutas pressmeddelandet som undertecknats av Tommy Dahlgren, ordförande i Svenska Bowlsförbundet samt Johan Wramfelt från Curla.nu.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser