Annons

Landskronakille bäst i tresteg

Thobias Nilsson Montler uppfyllde de högt ställda förväntningarna vid helgens ungdoms-SM i friidrott i Ystad. Ett guld i tresteg och en silvermedalj i längdhopp blev facit för landskronakillen.

IF Kronan kom till start med tre aktiva som sammanlagt ställde upp för start i sex olika grenar. Vädret ställde till mycket bekymmer då arenan ligger vid havet och det var tuffa vindar som blåste över SM-banorna.
Fredagen bjöd dock på en del sol och ett fint 100 meters lopp av Linnea Sandell som tog henne till final.
– Väl där kom hon femma och det är jättebra inte minst med tanke på att hon precis är tillbaka  efter en fotskada, säger tränare Jonny Karlsson.

Annons
 

Även Thobias Nilsson Montler sprang 100 meter men missade finalen med en hundradelssekund. 
– Thobias hoppade även längdkval som han lätt tog sig vidare ifrån, berättar Jonny Karlsson.

Före tävlingen rankades landskronakillen som etta i landet i P15-klassen då han hoppat 6.65. I finalen hoppa han sina sex hopp på längder mellan 6.40-6.72.
–  6,72 kom i femte hoppet. Ett nytt personligt rekord och något som då tog honom till ledning i tävlingen. Nu skulle det visa sig att en Malmökille hade mer i sig och denna jättetalang fick till ett hopp som mätte 6.79. Strålande trots allt av Thobias som kniper silvermedaljen.

Under söndagen tog sig Linnea Sandell till final på 80 meter häck med näst bästa tiden. 
– Efter en fin start ställer vindarna till det för henne vid femte häcken där hon slår i foten och skadar foten igen, suckar Jonny Karlsson.
– Hon tar sig dock i mål och slutar femma. Linnea är stark och kommer igen.

Vindarna fortsatte att ställa till det för såväl utövare som arrangörer. 
Thobias Nilsson Montler hanterade dessa dock bäst i tresteg och även om han låg en meter under sitt personliga rekord så räckte det till guldmedalj.
– Ett guld är alltid ett guld, säger en strålande glad tränare.

Louise Waldemarsson var Kronans tredje deltagare och debutant i SM-sammanhang.
– Tyvärr missade hon att pricka av sig och sånt är man hårda med  under ett SM. Så hon får vänta med sin SM-debut till inomhustävlingarna i Göteborg nästa år, avslutar Jonny Karlsson.


Belöningen för mängder av träningstimmar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser