Annons

General Knas tar ställning för cannabis

Reggaeartisten Ivan Olausson Klatil, mer känd som General Knas, har gett sig in i debatten om legalisering av cannabis. Bland annat har han skickat sin senaste skiva tillsammans med en påse marijuanafrön till pressen. Droppen som fick bägaren att rinna över var en artikelserie i Dagens Nyheter.
– Det var så onyanserat. De presenterade rön som pekar åt ett håll och tog inte hänsyn till att andra undersökningar visar andra resultat, säger Ivan Olausson Klatil.
– Jag vill helt enkelt ha en nyanserad debatt i frågan där alla parter kommer till tals. Så är debatten i övriga Europa och så borde den vara i Sverige också.

Artisten påstår att det finns cirka 500 000 svenskar som mer eller mindre regelbundet röker hasch eller marijuana.
– Jag har svårt att acceptera ett samhälle som kriminaliserar en så stor del av befolkningen.

Annons
 

Ivan Olausson Klatil är en förebild för många unga men ser inte någon motsättning i att han vill legalisera drogen.
– Jag förstår att föräldrar är rädda om sina barn och det är klart att unga människor inte ska röka cannabis men är man vuxen ska man få välja själv anser jag. Men det ska som med alkoholen, skötas under kontrollerade former.

I samband med att Ivan Olausson Klatil ger sig in i debatten så släpper han en skiva. På denna finns en låt som heter 12/12 och den handlar om just cannabis. Låten har på bara ett par veckor haft drygt 77 000 visningar på Youtube. På frågan om hans utspel är en del i marknadsföring av nya skivan så svarar han ja.
Det kan man kalla det för. Med min låt vill jag rysta tag i folk och ta ställning. Det är dags att komma ur garderoben. Därför tar jag debatten nu och passar på att marknadsföra frågan.

Det finns dock mer att diskutera i dagens samhälle enligt Ivan Olausson Klatil.
–Vi lever i ett egoistiskt och elitistiskt samhälle där klyftorna blir allt större. Det är viktigt att vi är måna om demokratin så att alla kan komma till tals. Cannabisfrågan är bara en av många.

Relaterade länkar:

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser