Annons

Rektor headhuntad

En av Dammhagskolans två rektorer, Ildikó Lundqvist, har rekryterats till Helsingborg som ny verksamhetschef för en del av för- och grundskolorna. Hon slutar sin tjänst i Landskrona den 19 november.
– Hon har inte sökt tjänsten utan blivit så kallad headhuntad, säger utbildningsförvaltningens chef Tomas Johansson som alltså nu får se ytterligare en rektor lämna skolan och denna gång efter bara ett år på tjänsten.
–  Jag sökte inte själv tjänsten, men Helsingborg gav mig ett jobberbjudande som ligger på en högre nivå än rektorsskapet i Landskrona. Det var inget lätt beslut att ta. Mitt år på Dammhagskolan har varit mycket utvecklande, säger Ildikó Lundqvist som också hyllas rejält av sin arbetsgivare.
– Med hennes kapacitet är det inte svårt att förstå att andra också vill ha henne men vi hade åtminstone hoppats på en tre-fyra år. Man kan idag inte förvänta sig att anställda stannar ett 10-tal år, säger Tomas Johansson som redan gett två rekryteringsfirmor i uppdrag att hitta hennes efterträdare.
– Detta är stadens viktigaste rektorstjänst och i första skedet får vi ta in en tillfällig kortidsrektor innan vi kan ha en rektor på plats för framtiden.

Rektorstöld
Kommunen är inte främmande för att gå hårt fram när det gäller att hitta Ildikó Lundqvists efterföljare.
– Vi måste ”stjäla” någon från en annan kommun. På samma sätt som vi nu mister henne, säger utbildningsnämndens ordförande  Lisa Flinth, (FP). 

– Det är självfallet trist för utbildningsförvaltningen i Landskrona. Ildikó har tillsammans med Lena Andersson rektor för årskurserna f-6, på ett utmärkt sätt skapat stabilitet och lagt en bra grund för ökad måluppfyllelse på Dammhagskolan, säger Tomas Johansson, och berömmer även hennes strukturerade arbete, tydlighet och hennes sätt att hantera värdegrundsfrågor.

Annons
 

– Det har hänt mycket på skolan det gångna året men det finns mycket kvar att göra, avslutar förvaltningschefen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser