Annons

Peter Pan flyger igen 

Kulturskolan i Landskrona står nu inför ett nytt spännande år.
2010 firade skolan sitt 20 årsjubileum då man knöt ihop säcken med en multiföreställning där alla konstarter vävdes samman. En föreställning där både gamla och nya elever visade upp sina talanger på Landskrona teater.

Nu tar skolan nästa steg i sin utveckling. Kommande skolår görs ett avstamp mot framtiden med en satsning på de sceniska konsterna. Årets teatersatsning blir en stor familjeföreställning av Peter Pan som kommer att ha premiär våren 2012 på Landskrona teater. I föreställningen, där skolan samarbetar med amatörteaterföreningen Harlekin och andra vuxna, är ambitionen att öppna upp verksamheten för nya målgrupper.
– Det kommer att bli en fartfylld föreställning med både musik, teater, fäkt- och slagsmålsscener och mycket annat, utlovar Aslög Hildebrand som kommer att svara för både teater- och scenkampsregin.
– Vi har valt att skildra föreställningen ur barnens perspektiv då det idag är svårt att möta vuxenlivet med alla de krav som ställs på en som individ
, fortsätter Aslög Hildebrand.

Annons
 

Redan nu söker skolan intresserade vuxna som kan tänka sig medverka både på och bakom scen i föreställningen. Den digra rollistan kommer att omfatta ett 50-tal roller. Intresserade personer anmäler sitt intresse till föreställningens producent, Peter Cemjack via hans e-post: peter.cemjack@landskrona.se– Projektet kommer att utgöra navet i skolans sceniska arbete under kommande skolår säger Kulturskolans chef Björn Larsson.

Med viss koppling till Peter Pan-projektet presenterar Kulturskolan en del nya kurser i sitt ämnesutbud. En sådan blir Stage combat/scenkamp för teater och film.
Vi ser gärna också att vi får fler barn och ungdomar till både vår gycklarskola  och våra teaterkurser då dessa kompetenser också kommer att behövas i föreställningen, fortsätter Larsson.

Det kommer att bli en hel del både akrobatik- och kampscener i Pan-föreställningen och då känns det angeläget att utbilda i dessa ämnen så deltagarna kan medverka på ett säkert sätt, säger Peter Cemjack.

– Peter Pan är en fantastisk historia och det känns häftigt att få medverka i en sådan här stor föreställning, säger Johanna Taller från Harlekin.

– Det känns också jättekul att projektet kommer till stånd nu. Det ger Harlekin möjlighet att bygga vidare på det engagemang som genomsyrade vår jubileumsföreställning 2010, säger Håkan Jeppsson även han från Harlekin.

På frågan om Peter Pan verkligen kommer att flyga svarar kvintetten
– Självklart, med gåtfulla leenden.

Utöver stage combat kommer skolan också att erbjuda nya kurser i filmskådespeleri i ett samarbete med skolans filmelever. Dansdisciplinen kommer att utökas och omfatta Hip hop/streetdance, Street fusion, Modern och nutida dans, Klassisk balett, Historiska danser, Afrikansk dans och Albansk dans. Föregående års ämnesutbud i bild, film och musik kommer också att finnas kvar.

I vanlig ordning kan stadens barn och ungdomar göra sin intresseanmälan på www.landskrona.se/kulturskolan under fliken kulturum.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser