Annons

Bildextra från Emiliaskolans invigningNyfikenheten på den nya skolan har varit stor. På onsdagen var eleverna dock mest nyfikna på alla vuxna som sprang runt på deras skola.

Få missade att Landskrona Direkt var på plats och fotograferade vid invigningen av Emiliaskolans i Häljarp. Nedan följer en del av det resultatet.


Rektorer från hela kommunen var på plats för att lyckönska den nya skolan. Här är det närmsta grannarna Martin Strand och Christell Larsson från närbelägna Sandåkerskolan som är på väg att överlämna sina blomster.

Annons
 


På Emiliaskolan går 275 barn och man har 45 anställda fördelade på förskola 1-5 år, förskoleklasser samt grundskola åk 1-3 och ett fritidshem.


Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg invigningstalade och sa bland annat att ”Egentligen känns det konstigt att jag står här. Jag och vi som är gäster här idag är inte de viktigaste. De viktigaste är förstås eleverna, men också lärarna och pedagogerna…”


…ungefär då stal Direkten showen men så låter skolan också fantasin och humorn spela en stor roll i den dagliga verksamheten.


Tidigare skolchef Per Dahlöf var en av många gäster som tackades för sina insatser för tillkomsten av skolan.


8-åriga Nellie Sjöstrand på väg fram för att klippa invigningsbandet med den guldfärgade saxen.


Rektor Lena Johnsson öppnade dörren så att en strid ström av politiker, tjänstemän, föräldrar, mor- och farföräldrar, byggare, arkitekter och mediarepresentanter kunde beskåda den fräscha och på många sätt nytänkande arbetsplatsen.


Barbro Boström, tidigare områdeschef på det södra rektorsområdet, var den som först väckte idén om Emiliaskolan. Tidigare har hon medverkat till utbyggnaderna av såväl Sandåkerskolan som Asmundtops skola.


Ordning och reda.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser