Annons

Silver till David i Köpenhamn

Landskrona Taekwondo Akademis juniorlandslagsutövare, David Dragisic, tävlade i helgen i Köpenhamn och trots att detta var hans första tävling efter sommaruppehållet, blev resultatet en fin silverplats.
–  Vi har inte tävlar sen Österrike i maj, men David har tränat i stort sett hela sommaren förutom en vecka då han var på semester i  Serbien och hälsade på släkt och vänner, meddelar tränare Johan Berg.

Målet med David Dragisic hårda träning är medalj på junior-EM på Cypern i oktober.
Vi har ägnat hela sommaren med  att bygga upp kondition och teknik blandat med mycket sparring. Vi hade faktiskt förväntat oss ett guld i Köpenhamn både David och jag, men vi hade lite oflyt med lottningen och det blev stressigt. David fick en match inställd på grund av walkover och hamnade då i final, finalen kom plötsligt utan förvarning, och Davids fokus var på semin. Han blev stressad och förlorade matchen, förklarar Johan Berg.

Annons
 

– Trots att Taekwondo är en fullkontaktskampsport och olympisk gren så gäller det att hålla huvudet kallt.  Det är väldigt mycket taktik. Nästan som schack, menar tränaren.
Taekwondo är lika mycket ett mentalt spel som ett fysiskt utövande. Det gäller att vara smartare än sin motståndare, få honom att öppna upp för poäng och ta poäng. Men en silvermedalj är helt ok med tanke på att Köpenhamnstävlingen ändå är en stor internationell tävling med utövare från hela Europa.

Till helgen väntar landslagsläger och sen bär det förmodligen av till Polen för en tävling där. I höst väntar också en del kvaltävlingar i svenska elitserien  innan det bär av till Cypern.
–  Vi befinner oss på EM den 3-10 oktober.  David tävlar den nionde så vi har god tid på oss att acklimatisera oss och ladda på plats, säger Johan Berg som alltså även får leda sin adept i landslaget eftersom han är med i förbundets coach och tränarpool.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser