Annons

Årets flottaste flotte en dröm i vitt

Rökmaskinen har tagit sig ut från rockkklubbar och arenascener. Nyligen har Olafur Eliasson gjort rykande succé med sin installation Din blinde passager på Arken utanför Köpenhamn och i år var det dags att inta Trädgårdsgillet.

Det står klart är att vi gärna drömmer oss bort i vit rök i år, vandringspokalen i tävlingen Flottaste Flotten vid Trädgårdsgillet kneps i år av Gröna Gården med sin vita stiliga flotte och rökmaskin med namnet Månskensträdgård. Det var flotte nummer 7 skapad av Mia Eskilsson och Lars Persson som fick flest röster i år, 573 av totalt 1745 röster.

Annons
 

På andra och tredje plats kom för Direktens läsare, två bekanta om än i sammahanget nykomlingar, då dessa båda presenterades från själva uppförandet av sina respektive flottar.
Tvåa kom Trädgårdsidyll och Malin in the garden, skapad av Christina Eriksson och Malin Tegbrink. Vilkas flotte ”Trädgårdsstund har guld i mun” tilltalade 453 personer.
Trea och från Vinslöv kommer Jagorstrands trädgård AB som med sin ”De små lila stunderna” fick 333 röster.

Flottarna ligger kvar i vallgraven utanför Konsthallen till och med tisdag den 23 augusti för alla som vill ta sig en titt.

Intresset för årets nyhet ”Bästa buketten” var över förväntan, 31 buketter lämnades in till tävlingen och dukades upp i Konsthallens entré, meddelar arrangemangsansvarige Emeli Zeilon. Bäst på att knyta till en tjusig bukett var Svetlana Dembkiewicz, frisör med egen salong vid Rådhustorget men boendes i Svalöv.
Juryn omdöme …”en vildvuxen bukett som speglar hela trädgården glädje”.
Bukettävlingen kommer med stor sannolikhet att återkomma vid nästa års gille.

– Trädgårdsgillet är slut för i år. Med vädrets makter på vår sida och ett stort intresse inte minst för den rekordstora trädgårdsmarknaden, nyheterna cykelturen till de öppna trädgårdarna och fotokursen med Inger Palmstierna gjorde Trädgårdsgillet en lyckad helg.  

Avslutningsvis noterar vi att recepten till rätterna som komponerades av Peter J Skogström vid lördagens skördegille ligger snart ute på www.tradgardsgillet.skane.com


Trädgårdsgillet är antagligen en av landets mer stillsamma festivaler


…även om Forest & Crispians stundtals rockade loss riktigt bra.

Se webb-tv från Trädgårdsgillet

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser