Annons

Skolhistoria skrevs i Häljarp

Igår var en historisk dag i Häljarp. Landskrona första nybyggda skola sedan Västervångskolan uppfördes för drygt 40 år sedan fick på torsdagen ta emot sina första elever. Emiliaskolan som enligt kommunen är landets energieffektivaste skola kommer officiellt att invigas på onsdag.
Då kommer Stefan Ostman, arkitekt från Liljewalls arkitekter att berätta om byggnaden, energikonsult Karin Adalberth om hur man reducerar energiförbrukningen så mycket som möjligt med enkla, passiva, åtgärder samt skolans rektor  Lena Johnsson  om Emilia pedagogiken.

På skolan finns spännande tekniska lösningar och speciella detaljer som skall öka barnens förståelse för teknik. Den specifika energianvändningen är satt till 42 kWh/m2 och år.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser