Annons

Rekordmånga hemlösa och uteliggare

Hemlösheten fortsätter att öka. Det visar färsk statistik som individ- och familjeförvaltningen nyligen tagit fram. Idag lever 105 barn i Landskrona i hemlöshet och sammanlagt saknar 216 hushåll en egen bostad. Dessa är hänvisade till någon form av tillfälligt boende. En toppnotering noteras också i juli för uteliggare som uppgår till 20.

Landskrona stad har tidigare kallats till möte med Barnombudsmannen för samtal om vräkta barn och oppositionen har rasat och krävt krafttag för att komma till rätta med kurvan över hemlöshet som månad efter månad pekar uppåt.
– Detta är inget annat än en konsekvens av den borgerliga politiken. Det kan aldrig få vara så att över ett hundra barn skall behöva leva med en kappsäck på nåder, säger Jonas Esbjörnsson (S), andre vice ordförande i individ- och familjenämnden.

Annons
 

Sammanlagt är 347 landskronabor hemlösa. Sett till hushåll är ökningen 15 sedan i april.

– Vi kommer aldrig komma till rätta med de öppna sår som den borgerliga kommunledningen har skapat genom att inte satsa på våra gemensamma barn,  säger Jonas Esbjörnsson.
–  Vi måste satsa på barnen. Det är de som är vår framtid och vi har i vårt budgetförslag presenterat en del förslag men tyvärr röstade Folkpartiet tillsammans med Sverigedemokraterna ner de satsningarna. Är jag rätt informerad så är vår barnhemlöshet rent av högre än Malmös och då är något fundamentalt fel.

Varför statistiken över hemlösa fortsätter att peka uppåt har Jonas Esbjörnsson inget svar på.
– Jag frågade samma sak i nämnden igår och kunde inte få något svar. Märkligt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser