Annons

Klockan har klämtat för ett nytt skolår

Klockan har ringt in till ett nytt läsår efter ett välförtjänt sommarlov för stadens grundskoleelever och lärare. Som traditionen påbjuder såg man på Alléskolan till att i solskenet satsa lite extra när det vankades skolstart klockan nio.
-… 5-4-3-2-1, NU!, ropade rektor Gunilla Bengtsson och samtliga skolans nybörjare, eleverna i förskolan, släppte iväg de ballonger som de under klasspresentationen stått och hållit i handen.
– Nu ser hela Landskrona att vi börjat här på Allé, sa rektorn och möttes av applåder från såväl elever som de många föräldrarna på plats.

Det är inte enbart förskoleklasserna som möts av en massa nyheter inom skolans värld stundande läsår.
– Vi har fått en ny skollag och en ny läroplan, påminde Gunilla Bengtsson, möjligen främst sin lärarkår.

Annons
 

Hon hade också kunnat berätta om den nya organisationen med en samlad utbildningsförvaltning från förskola till vuxenutbildning.

På Dammhagskolan, Glumslövs skola och Sandåkerskolan har flera arbetslag utökat sin reglerade årsarbetstid från 1360 till 1552 timmar. Dessa 47 lärare kan nu glädja sig lite extra när lönekuvertet kommer i slutet av månaden. Det treåriga försöksprojekt som kommer att följas av högskolan i Kristianstad. Målen är ökad måluppfyllelse för eleverna och bättre arbetsmiljö för lärarna.

Det nya läsåret har också begåvat staden med två nya rektorer. Mattias Adolfsson som figurerar en del i spalterna, då främst som Individ- och Familjenämndens folkpartistiske ordförande, är ny rektor på högstadiet på Västervångskolan. Katja Wedjesjö heter hans efterträdare på Särskolan hon blir även ny rektor på resursskolorna.


Klass 6 är nu störst på Alléskolan vilket innebär lite extra ansvar att föregå med gott exempel.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser