Annons

Bedrägeri via sms

En 42-årig kvinna i Landskrona har blivit utsatt för ett sms-bedrägeri. Det började med att hon fick ett sms den 11 augusti och i detta stod det att hon skulle klicka på en kod, vilket hon också gjorde. Därefter kom det fler och fler meddelanden av samma karaktär och sedan kvinnan kollat upp vad det rörde sig om anmälde hon det hela till polisen.
– Det visade sig att hon fick betala femtio kronor för varje gång hon klickade på koden. Detta innebar att hon fick en räkning på 1500 kronor mer än vad den egentligen skulle varit, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson på polisens informationsavdelning.
– Sådana bedrägerier är svåra att komma åt eftersom pengarna ofta styrs till utlandet. Om det är vanligt förekommande vet vi inte men det kan ju vara läge att framföra en varning. Får du ett sms med en okänd avsändare och dessa ber dig klicka dig vidare, så låt bli.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser