Annons

Arrangör ber om ursäkt för dubbla budskap

I lördags var det dags för årets stora konsert på Citadellet i Landskrona med Timbuktu & The Damn som huvudakt. Konserten, även inkluderad Hoffmaestro och Stures Dansorkester,  får högsta betyg. Musikerna gav allt och lite till och fick igång de cirka 2500 i publiken. Smolket i glädjebägaren infann sig dock innan spelningen då arrangörerna på evenemangsdagen beslutat att förbjuda medhavd alkohol.
– Det har skett en ändring idag. Mer än så vet inte jag, sade en av vakterna som Landskrona Direkt talade med.

På handtextade skyltar fick publiken upplysningen. Det var många som blev förvånade och upprörda.
– Det är ju halva nöjet att man kan ha picknick samtidigt som man ser konserten, säger Anna Sölve som har åkt från Lund tillsammans med sin man Staffan för att se konserten.
– Vi valde denna spelningen på grund av att vi trodde man fick ta med sig alkohol in, säger Staffan Sölve och är upprörd.
Vi beställde biljetter via Eventim och vi tolkade informationen därifrån som att man fick ta med sig alkoholen in på området.
Även Bo Persson från Landskrona som var på plats med sin familj och några vänner känner sig lurad.
– Det är klart att vi är besvikna. Vi har sett fram emot detta länge men nu blir det inte samma sak.
Då Landskrona Direkt talade med arrangören Totte Lundgren på Kulturbolaget förra veckan intygade han att man fick ta med sig alkohol in.
– Det är en perfekt plats för picknick. Ta gärna med er mat och dryck ner. Bara det inte är förpackat i glas eller metall. Petflaskor och förpackningar i kartong går alltså bra. Skulle någon vilja så kommer det även att finnas såväl mat som dryck att köpa på platsen, sade Totte Lundgren i onsdags.

Annons
 

Efter artikeln, uppmärksammade läsare oss på att det fanns motstridiga uppgifter. Då Landskrona Direkt ringde upp igen Totte Lundgren på torsdagen och påpekade att det på medarrangören Tivolis hemsida stod att alkohol var förbjuden ställde sig han frågande.
– Det måste vara något fel. Det stämmer inte. Jag ska kolla upp saken och hör av mig igen, svarade han på torsdagseftermiddagen.
Någon återkoppling gjordes dock inte förrän på måndagsförmiddagen då redaktionen nås av ett sms där han skriver att han är på semester och hänvisar till Joakim Olin på The Tivoli.
– Det är vi på The Tivoli som var ansvariga för konserten och tillstånden och på vår hemsida har det från dag ett stått att det varit förbjudet att ta med alkohol in, säger Joakim Olin till Landskrona Direkt.
– Jag kan dock konstatera att det varit för många inblandade och att det brustit i vår kommunikation. Därför har det gått ut olika information på olika forum och det är mycket olyckligt. Vi tar detta på stort allvar och kommer att reda ut vad som hänt internt, allt för att se till att misstaget inte kommer att upprepas. Vi kan bara be om ursäkt, säger Joakim Olin.

– Vad gäller själva spelningen är jag nöjd. Stämningen inne på området var bra och vädergudarna var på vår sida.


Många valde att hålla sin picknick i gröngräset vid konsthallen.


Familjen Sölve från Lund var besvikna på att de inte fick hålla sin picknick inne på området.


Bo Persson med sällskap var småbesvikna och undrade var informationen brustit.


Mycket staket omgärdade området inne på Citadellet. Dels fanns ett område där alkholhaltiga drycker serverades, dels ett område som hade strikt alkoholförbud.
Området i sig var mer gränsat än tidigare konserter på Citadellet.
– Vi anpassar området efter antal sålda biljetter i kombination med önskemål från artisterna. Varje konsert är unik, säger Joakim Olin från arrangerande The Tivoli.


På den stora outnyttjade ytan bakom konsertområdet bänkade sig några som i vanliga fall arbetar på Citadellet.
– Vi är välkomna in vid scenen men med hänsyn till barnen väljer vi att sitta här bak istället.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser