Annons

Lokala profiler fixar festen

I dag beslutade  jubileumskommitté att karnevalen 2012 samt den stora niodagars jubileumsfesten 2013 ska genomföras av företaget Creandia AB.
Bakom Creandia AB  står  de lokala profilerna Dennis Westerberg (vd), Lena Bergkvist och Niclas Lundblad.
– Vi har fått in flera väldigt spännande förslag och inte minst från det vinnande anbudet Creandia AB, som presenterar flera nya och kreativa idéer, säger Stefan Johansson t f stadsdirektör.

Sammantaget inkom det anbud från fyra olika anbudslämnare varav ett inte klarade själva kvalificeringsfasen. Bland de tre anbud som återstod till själva utvärderingsfasen var det Creandia AB som fick högst totalpoäng av den referensgrupp inom stadsledningskontoret som bedömt anbudens innehåll.
– Skulle jag beskriva min känsla, just nu med bara ett ord, så är det ”Glädje”, säger en lycklig Dennis Westerberg.
– Det är ett stort förtroende vi fått från Landskrona stad och indirekt också stor uppskattning för de arrangemang vi haft tidigare.

Annons
 

Klart är alltså att det blir en karneval till nästa sommar.
– Det kommer att bli som tidigare, en torsdag, fredag och lördag men någon datum har vi ännu inte spikat, säger Dennis Westerberg som dock inte ser någon anledning till att det inte ska ligga i juli.
– Här ska vi lyssna till de argument som finns.

Igenkänningen i form av karnevalen finns, men redan nu utlovar arrangörerna en del kreativa och nya innovativa koncept.
Karnevalen i sig är ett inarbetat varumärke som vore dumt att överge. Detta kompletterar vi med nya koncept, säger Dennis Westerberg och förklarar.
– Det ena är ett action-koncept där vi tar luft, land och vatten i besittning av actionsportsutövare. Alltså allt från fallskärmshoppning, till parcuor, BMX-cyklar, kitesurfning, vattenskotrar och mycket mer.

Det andra temat står sedan i skär kontrast.
– Vi gillar att jobba så. Det finns idag en stor efterfrågan på lugn varför vi på ett område inför ett ”slowmotion-koncept”. Här finns det hängmattor, hammockar, teprovning och annat avslappnande.

Under sommaren 2013 kommer sen en stor jubileumsfest att hållas under nio sommardagar.
– Karnevalen och de nya koncepten finns då med men vi utökar med att även sätta fokus på dans samt film och spel. Ett Venedig-tema införs också, kanske redan till karnevalen 2012. Staden vill införliva havet mer.

Nu ska en organisation sättas och det är många kuggar som ska falla på plats.
– Vi har goda kontakter inom flera eventutbildningar och dessa lär komma väl till pass. Både så att de får värdefull praktik men även för vår del då det kommer att krävas väldigt mycket ideella krafter.

Den tidigare karnevalsgeneralen Olle Larsson kommer att finnas med i bakgrunden som ett bollplank.
– Vi kommer att ta till vara på hans erfarenheter. En rådgivare när så behövs.
När Landskrona Direkt för på tal om det inte är Dennis sambo, Lena Bergkvist, som får tituleras karnevalsgeneral i framtiden så är han snabb att haka på.
– Så får det bli. Och egentligen vet alla att så är fallet också, säger han med ett brett leende och det riktigt spritter i honom att få komma igång.
– Vi känner oss oerhört glada och privilegierade och kan knappt bärga oss i ivern att få börja arbeta med att planera upp och bjuda Landskrona på två härliga sommarevenemang, fyllda av glädje och gemenskap, avslutar Dennis Westerberg.


Kocken och festfixaren Niclas Lundblad är den tredje kuggen som ska se till att Landskrona får fina sommararrangemang under 2012 0ch 2013.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser