Annons

Guidetti guidade till seger på IP

Sverige vann, något överraskande, onsdagens U21-landskamp i fotboll mot Holland med hela 3-0 på Landskrona Idrottsplats och den som visade vägen var John Guidetti som tillvardags håller till i Manchester City. Före detta Boisaren Ivo Pekalski kom in med en knapp kvart kvar av matchen men hämmades av en skada och kunde därför inte gå för fullt.
Mycket tydde på att det var foten som spökade för Ivo men själv hävdar han att det var ljumsken.
– Jag har haft känning där förr och på tisdagens träning sträckte jag ut för mycket i en närkamp och fick ont efter det.
Mittfältaren är dock inte speciellt orolig.
Det var skönt att få komma in och känna på planen. Jag kommer väl att behandlas de närmaste dagarna men sedan hoppas jag vara hel igen.
Holland inledde matchen med att rulla boll i två minuter utan att svenskarna fick vara med. Några farligheter skapade dock inte killarna i sina orangea, nästan självlysande tröjor.
I stället kom Sverige allt mer in i matchen och efter en dryg halvtimme hittade Jiloan Hamad framstormande Jakob Johansson som två gånger om lurade målvakten innan han gjorde 1-0.
Sverige blev allt bättre och med knappt fem minuter kvar av halvleken var Jakob Johansson genom och hade bara att slå bollen i öppet mål då han fälldes bakifrån. Den skyldige, Bram Nuytink, visades av planen och domaren pekade på straffpunkten.
John Guidetti gjorde inget misstag utan dundrade upp bollen i det högra krysset.
I andra halvlek bevakade Sverige ledningen och kunde även göra 3-0. Åter igen var det Guidetti som petade in bollen efter fint svenskt spel.
– Jag är väldigt nöjd med resultatet. Det är vårt försvarsspel som ligger till grund för segern. Vi fick tag i många bollar och lyckades ställa om snabbt, sade förbundskapten Håkan Ericson efter matchen.

Närmast väntar EM-kval för U21-killarna då de först möter Litauen den 1 september på bortaplan och fyra dagar senare är motståndet det samma fast matchen spelas på Guldfågeln Arena i Kalmar.

Annons
 


John Guidetti var sist ut på plan och den enda spelare som hade turen att få följe av två ”maskotar”.


John Guidetti var ett ständigt orosmoment för de holländska försvararna med sin kraftfulla spelstil.


John Guidetti hämtar andan efter ett par ruscher.


John Guidetti firar Jakob Johanssons 1-0 mål.


John Guidetti firas av lagkamraterna sedan han stenhårt gjort 2-0 på en straffspark.


Inte ens sex holländare var tillräckligt för att stoppa en framstormande John Guidetti som här gör 3-0 till Sverige.


Ivo Pekalski gladdes åt hyllningarna han fick när han byttes in med en kvart kvar av matchen.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser