Annons

SD förespråkar budgetsimulator

Inför höstens politiska diskussioner lämnade Sverigedemokraterna igår in en motion till kommunfullmäktige med rubriken ” Använd budgetsimulator i Landskrona stad”.

För att öka delaktigheten och medinflytande vill SD införa en budgetsimulator, vilket är ett webbaserat verktyg för att involvera medborgare i diskussionen och beslutsprocessen om prioriteringar av landskronabornas gemensamma resurser.
– Menar vi allvar med att skapa bättre dialog och ökat medborgarinflytande så skapar vi med budgetsimulator utrymme för ett ökat engagemang samtidigt som vi ökar förståelsen för viktiga budgetfrågor och vilka konsekvenser ett beslut kan få för övriga verksamheter. När medborgarna är involverade så skapas ett ansvar och engagemang, skriver Stefan Olsson och Carina Herrstedt i sin motion och yrkar att kommunfullmäktige beslutar implementera budgetsimulator som en del av Landskrona stads naturliga demokratiska process där man  låter medborgarna få vara med och ge sin syn på vad som ska prioriteras.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser