Annons

Dags att rigga för musikfest på Citadellet

Redan har de första lastbilarna med utrustning anlänt och på fredag börjar det riggas för konsert på Citadellet av det större slaget. På lördag intas området av tusentals åskådare. På scenen kommer två av landets absolut mest eftertraktade band att uppträda, Hoffmaestro och senare på kvällen dyker Timbuktu och Damn upp. Det lokala inslaget kommer Stures Dansorkester att stå för.
Nu är allt klart. Det ska bli kul att komma tillbaka och arrangera konsert i Landskrona, säger Totte Lundgren på Kulturbolaget och minns förra sommarens enorma succé då Lars Winnerbäck och ett helt knippe gästartister lockade nästan 7000 åskådare till Citadellet en strålande augustikväll.
– Så många vågar jag inte hoppas på i år men jag hade önskat att det kommer 3000 i alla fall. Drygt 2000 biljetter är redan sålda.
Arrangörerna hoppas på fint väder och många picknickfiltar i gröngräset på området.
– Det är en perfekt plats för picknick. Ta gärna med er mat och dryck ner. Bara det inte är förpackat i glas eller metall. Petflaskor och förpackningar i kartong går alltså bra. Skulle någon vilja så kommer det även att finnas såväl mat som dryck att köpa på platsen. Lämna dock stolar och eventuella paraplyer hemma. Dessa får inte tas med in på området.

Portarna öppnar klockan 18.00 och en och en halvtimme senare äntrar Stures Dansorkester scenen och börjar värma upp publiken. En timme därefter är det dags för Hoffmaestro. Exakt när Timbuktu och Damn börjar är inte spikat men spelningen pågår till cirka 23.30.
Utan att lova för mycket så kommer det även i framtiden att arrangeras konserter på området.
– Vi kommer att ha fler spelningar framöver men hur många det kommer att bli per år och vilka som kommer att spela går inte att säga nu. Något år kanske det inte blir någon spelning medan det kan bli två ett annat år, säger Totte Lundgren.

Annons
 


Ett fantastiskt drag och härligt gung bjöd Timbuktu på senast han och Damn gästade Landskrona. Se ett bildextra från den spelningen här.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser