Annons

Marcus OS-öde avgörs i veckan

Vi skrev igår om att Håkan Dahlby kvalificerat sig för nästa års sommar-OS i London. Än lever hoppet att Marcus Svensson från Landskrona–Saxtorp JSK ska slå honom följe. Nu ska nämligen de fem sista av de sammanlagt 36 platserna tillsättas.
– Marcus har möjlighet att ta en kvotplats till OS nu på EM i Belgrad. De skjuter skeet-tävlingen torsdag och fredag denna vecka, säger Stefan Nilsson från föreningen.

Under EM tävlas det alltså om de sista fem kvotplatser till OS utöver själva medaljerna. De skyttar som redan har tagit en kvotplats samt de länder som har två platser kan inte ta fler.
Så om Marcus placerar sig och har som mest fyra före sig som inte redan har platser, så tar han hem en plats till Sverige, förklarar Stefan Nilsson.

Annons
 

Kvotplatsen tillfaller landet och det är SOK som avgör vem som får åka på OS.
– Det är alltså inte säkert att det är samma skytt som tog kvotplatsen som per automatik får åka på OS. Så Håkan Dahlbys kvotplats är till Sverige, men då det bara är han som ligger bland eliten i dubbeltrap så är det troligt att han får åka, menar Stefan Nilsson och berättar att ofta har det varit den personen som tagit  platsen som också har fått ställa upp på OS.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser