Annons

Ivo Pekalski tillbaka på IP

De kallas Sveriges framtid inom fotbollen – ungdomarna i U21-landslaget. Dessa har ett viktigt EM-kval som börjar den 1 september med en bortamatch mot Litauen. Genrepet äger rum imorgon då man möter Holland på Landskrona Idrottsplats.
Med i den 20 man stora truppen är ex-Boisaren och numera Malmö FF-mittfältaren Ivo Pekalski.
Det känns skönt att springa in på IP igen. Jag räknar denna arenan som mitt andra hem, sade han efter att laget genomfört sitt första träningspass tillsammans på måndagskvällen.
– Det är klart att det inte är optimalt att bara få två träningspass innan match men nu är det så att många av killarna spelat matcher i helgen.

Ivo Pekalski har dragits med en lårskada tidigare men är nu praktiskt taget återställd.
– Jag är frisk nu. Det som återstår är att jag ska få upp tempot. Det går dock framåt för varje dag och jag är klar för spel om jag skulle bli uttagen i startelvan.

Annons
 

En av lagets ledare är Tommy Söderberg.
– Vi får väl se om Ivo får spela. Det är Håkan Ericson som har det yttersta ansvaret. Jag håller på att trappa ner lite, säger den före detta förbundskaptenen till a-landslaget och ler trots regnet.
– Vad jag minns så har jag varit här på IP en gång tidigare. Det var också en U21-landskamp men då mot Norge. Det var nog på 1990-talet och jag minns att vi förlorade.

Tommy Söderberg är nöjd med valet att spela på IP i Landskrona.
– Det är en anrik arena och jag gillar det enkla. Det handlar om fotboll. Dessutom är här mycket vackert med Karlsund i bakgrunden.

På läktaren står fotbollsagenten Roger Ljung och tittar på träningen.
– Det är perfekt för Landskrona att ha fått hit en så viktig match som ett genrep inför EM-kvalet. Och motståndet är inte att leka med. De är riktigt bra, säger agenten.
– Vad gäller Ivo Pekalski så har han en viktig period framför sig. Han är ung och mycket duktig och spelar i ett bra fotbollslag som ska försöka ta sig till spel ute i Europa. Det ska bli mycket spännande att följa honom.

U21-landslaget tränar även idag klockan 12.30. Det holländska landslaget anländer till Landskrona idag och kommer att köra ett träningspass klockan 18.00 på IP ikväll.
Matchen som spelas imorgon, onsdag börjar klockan 18.00.

Gud på IP

Efter framgångarna i USA VM 1994 fick Stefan Schwarz sitt ”smeknamn”, Gud.
– Jag är inte Gud, det känns överdrivet. Men jag är inte generad. För visst är det roligt att vara uppskattad, lär han ha sagt. Hur som helst visade han igår prov på hur en boll ska hanteras för ungtupparna i U21 och vid den lättsamma fotbollstennisen var det Stefan som dominerade.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser