Annons

Misstänkta apoteksrånare fortsatt anhållna

Två unga män, beväpnade med ett pistolliknande föremål rånade på fredagskvällen apoteket på Västra Fäladen. Polisen grep senare på kvällen tre personer som nu sitter anhållna misstänkta för inbladning i rånet.

Det var strax efter klockan 17 som två män rusade in på apoteket och tilltvingade sig en okänd summa pengar samt ett säkerhetsskrin som innehöll mediciner. Vittnen uppmärksammade att rånarna försvann i en bil och tre timmar senare lokaliserades bilen till Rådmansgatan. I bilen fanns två män födda 1993 samt en född 1990.
– Han som är född 1990 samt en av –93:orna är mycket kända av oss sedan tidigare. De har figurerat flitigt i samband med tidigare utredningar av misshandlar, stölder och rån, säger Roland Friberg på polisen i Landskrona.

Annons
 

Just nu utreder kriminaljouren fallet och senast imorgon, tisdag, måste åklagaren ta beslut om eventuell häktning.
– De anhållna har inte gjort några erkännanden och de pengar de hade på sig har inte kunnat knytas till rånet. Förhören fortsätter dock under dagen och sedan samanställer vi allt innan åklagaren beslutar om de misstänkta ska häktas eller ej, säger Torsten Persson på inre befäl i Helsingborg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser