Annons

Ge bidrag med kortDet gick trögt för Röda Korsets Roger Gustavsson när han för första gången skulle försöka få Landskronaborna att ge ett bidrag med kort.

Nästa gång du möter en representant från Röda Korset som ber om ett bidrag med bössan i hand behöver du inte få dåligt samvete för att du inte har några kontanter på dig. Idag är det fullt möjligt att ge ett bidrag ändå. Landskronaavdelningen har nämligen skaffat en bärbar och trådlös kortläsare, likt de man ser på restauranger.
– Vi fick den i veckan och det är perfekt. När vi inte har bössor på stan så använder vi den på vår loppmarknad. Fler och fler frågar om de kan betala med kort, säger Roger Gustavsson på Röda Korset. Någon undre gräns vad gäller bidrag finns inte.
– Det kostar oss 90 öre varje gång en transaktion görs vilket innebär att allt över går till Röda Korset, fortsätter Roger Gustavsson och går runt på torget med bössor och kortläsare.
– Det är fortfarande kontanter som gäller. Det märks. Men när folk väl vänjer sig så hoppas jag på ett snitt på 10-20 kronor per bidrag. Det är så mycket som folk ger i kontanter i genomsnitt, avslutar Roger Gustavsson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser