Annons

Cykelstölderna ökar Svarta damcyklar populära

Antalet cykelstölder i Landskrona ökar varje sommar. Bara under perioden 1 juli till dags datum har 93 cyklar stulits och en stor del av dessa är svarta damcyklar.
– Det finns två anledningar till detta. För det första är de vanliga och för det andra så behöver cykeltjuvarna bara sätta in en annons. Sedan kan de sälja 15 cyklar, säger Göran Hassel, informatör på polisen i Helsingborg.

På polishuset i Landskrona ser man allvarligt på stölderna samtidigt som man har händerna bakbundna.
– Vi vet ju att de säljs på Internet, bland annat på Blocket, men lagen förhindrar att vi ringer upp och agerar som vanliga kunder för att sedan sätta fast dom som säljer, säger Roland Friberg, utredare på polisen i Landskrona. I stället hoppas han att vanliga cykelköpare ska vara uppmärksamma.
– Det finns de som ringt på en cykel och bestämt träff på bland annat parkeringen på lasarettet klockan 22 på kvällen. Där har de möts av unga killar som haft med sig en cykel utan lås och kvitto och som de sålt för någon tusenlapp. Så länge det finns sådana köpare så kommer cykelstölderna att fortsätta, säger Roland Friberg och förklarar att köparen räknas som medbrottsling.
– Lagen om att köpa i god tro finns inte längre. Köper du stulet gods så är det samma som häleri. Därför gäller det att vara mycket noggrann med vad man köper och av vem, avslutar polismannen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser