Annons

Musik och segeltävlingar under Borstahusens HamnfestPå lördagskvällen spelar Landskronabandet 50-50 på hamnfesten tillsammans med hemliga gäster.

På torsdagen invigs Borstahusens hamnfest och traditionsenligt så blir det såväl livemusik som loppis och segeltävlingar under festligheterna som varar i dagarna tre.
– Vi kommer att tjuvstarta med en förfest redan idag, säger Niclas Lundblad, krögare på Restaurang Pumphuset och Borstahusens hamnkrog.
– Det är tre musiker som passande nog kallar sig Uffe, Lasse och Patrick som kommer och trubadurar på Hamnkrogen redan ikväll.
Den riktiga hamnfesten drar dock igång först imorgon torsdag.
– På hamnkrogen kommer Schlagerpiraterna att underhålla i ett partytält på kvällen och de brukar dra mycket folk. På fredagen är det Prebens Pågar som spelar och på lördagen uppträder 50/50 med gäster. Samtliga dagar varvas livemusiken med musik på platta som presenteras av DJ Tony.

Förutom musik kommer det att arrangeras en loppmarknad på lördag. Det är Borstahusens Musiförening som ansvarar för loppisen som kommer att finnas vid fiskebodarna ner mot Pumphuset.

Annons
 

Traditionsenligt anordnas det även segeltävlingar i samband med festligheterna. Det är Nordic Week som körs från fredag till söndag. Under de två första dagarna tävlar de spektakulära katamaranerna A-cat. Det är ett 15-tal båtar, varav fem är från Landskrona, som kommer att köra 11 seglingar. På lördagen seglas Liros Cup, en serietävling i flera olika klasser för juniorer och på söndagen avslutas tävlingarna med att nybörjarna tävlar i Öresunds cup.
Sammanlagt kommer minst 100 båtar att tävla under helgen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser