Annons

Ny arrangör till nästa års fest Olle Larsson har gjort sin sista karneval i Landskrona.

Den som arrangerat karnevalen de senaste sju åren är Olle Larsson. Men något åttonde blir det inte för veteranen.
– Det var min sista karneval. Det har varit för mycket strul med myndigheterna. Det har gällt såväl från tillståndsenheten som från miljöförvaltningen, säger Olle Larsson.
Först var det alkoholtillståndet för en av krögarna som var i fara och sedan hade en av krögarna på Rådhustorget inte papperna i ordning gällande en kylanläggning enligt Miljöförvaltningen. Dessutom fick ett flertal av matknallarna problem med myndighetens kontroller.

Vem som kommer att arrangera nästa års fest spikas i augusti.
– Anbudstiden har gått ut och vi håller på att gallra bland ett antal bud som kommit in. Vilka som lämnat in eller hur många det är får jag inte berätta, säger Stefan Johansson, tillförordnad stadsdirektör.
– De har fått lämna in bud för såväl 2012 som 2013. Men utan att föregripa något så finns det en poäng i att arrangera två år i rad, säger Stefan Johansson.

Annons
 

Kommunen kommer att satsa två miljoner kronor till nästa års festligheter och fem miljoner till jubileumsåret 2013.
– Det behöver inte nödvändigtvis bli någon karneval. Det är arrangörerna som kommer att bestämma detta och de har ganska fria tyglar. Vi vill dock se att det blir en liknande bredd som det varit de senaste åren. Festen ska rikta sig till hela Landskronas befolkning.

Nästa års fest kommer precis som tidigare år att vara under tre dagar. 2013 kommer festen dock att sträcka sig över åtta dagar. Några datum är dock inte spikade.
– Vi vill att arrangörerna själv ska få komma med förslag. Det kanske rent av finns andra aktörer som vill arrangera konserter typ de på Citadellet och då får det ju inte krocka, avslutar Stefan Johansson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser