Annons

Upplagt för den 17:e karnevalen

I måndags fick Helsingborgskrögaren Roger Nilsson klartecken från Vuxennämdens arbetsutskott att servera öl och vin vid karnevalens scener på Kasernplan och Kassakroken. Därmed kunde arrangörerna också dra en lättnandes suck. Med en dag kvar till sommarens stora händelse i Landskrona, karnevalen, råder ett stort lugn i organisationen.
– Det har hela tiden känts bra och att vi legat långt fram i vår planering, säger Sebastian Swärd i karnevalsledningen.
– Just nu är det några smådetaljer i karnevalståget som vi finputsar på.

Runt om i stan har det i veckan byggts och förberetts för folkfesten.
– Snart är samtliga scenerna på plats, säger Sebastian Swärd som därmed bara har att invänta knallarna.
– Missa inte den nya huvudscenen på Kasernplan det området blir riktigt bra. Under samtliga tre dagarna har vi grymma bokningar här, säger Sebastian Swärd som även vill passa på att slå ett slag för en annan nyhet.
– Är man inne på dansband så kommer Slottscaféet att bli en succé. Redan första kvällen kan man dansa till Sten & Stanley.

Annons
 

Ett nytt marknadsföringsgrepp har även tagits då Sebastian tillsammans med två sambadansare från Landskrona Dansstudio monterat högtalare på karnevalsbilen och bland annat besökt flera stormarknader runt om i Skåne,
– Vi har en stor publik som kommer från Helsingborg och vi har bland annat synts på Kulijuli men annars har vi också varit på CenterSyd, Nova i Lund och andra stormarknader längs vägen till Malmö och där dansat och delat ut material. En kul grej inträffade på Ribban där vi träffade på en möhippa och tjejen som skulle gifta sig hade Landskronaanknytning. Det blev succé, poängterar Sebastian Swärd som spridit karnevalstidningen och programblad som aldrig förr.

Redan idag har Eriksgatan stängts av i höjd med Folkets hus och bland annat busstrafiken får tillfälliga körvägar och hållplatser under ett par dagar. Under karnevalståget på lördag stängs även Säbygatan och delar av Vallgatan av mellan kl. 12 – 16. Avstängningar sker också längre ner i stan på Selma Lagerlöfsväg (delen Parkgatan och Kungsgatan) mellan kl 15-18 och på Kungsgatan (delen Södra Långgatan och Slottsgatan) mellan kl 15-18. Sedan en tid tillbaka är Kasernplans parkering stängd och detsamma gäller flera parkeringsfickor i centrum. Karnevalsledningen hänvisar till P-platser på Flickskolan, Saluhallstorget, Skeppsbrokajen, Andra Tvärgatan, Järnvägstorget, kv. Havsörnen, Idrottsplatsen och Landskrona station.

Program och annan information hittar du på karnevalens hemsida – landskronakarnevalen.nu

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser